dilluns, 9 de maig del 2011

Brindis de celebració a Sant Antoni! Absolució Jona!

Doble brindis per l’absolució dels encausats del “forat” a Sant Antoni!

El passat dijous 5 de maig es van celebrar dos brindis per celebrar la fi del malson judicial que han suportat en Jona i en Toni, i exigir la immediata llibertat de la Verena.

El primer dels brindis es va realitzar a les confluències de Viladomat i Paral·lel, a les 20h, i va aplegar una dotzena de persones que es van concentrar a les proximitats del Centre Cívic Cotxeres Borrell, amb la intenció de commemorar l’absolució dels encausats.

El motiu de la data i l’emplaçament del brindis (el centre cívic esmentat), responia a la realització d’una taula rodona amb diversos representats de diferents formacions polítiques. Entre els convocats a la cita estava Assumpta Escarp, una de les responsables polítiques de l’acusació de l’Ajuntament cap als dos joves.

Durant els prolegòmens del brindis, els i les veïnes solidàries van penjar pancartes i cartells per les proximitats de l’esdeveniment polític i es van repartir còpies del comunicat del grup de suport entre curiosos i vianants.

Es van descorxar les ampolles de cava i, amb els gots alçats, es va llegir un breu comunicat, que es reprodueix al final de la crònica.

Val a dir que, durant la mitja hora que va durar el brindis, una patrulla dels mossos d’esquadra i una de la guàrdia urbana va estar “supervisant” als concentrats, sense arribar a identificar ningú. De la mateixa manera, un nombre considerable de ‘secretras’ ens vigilava des de les cantonades del xamfrà i des de dins de l’equipament públic.

Finalment, l’esdeveniment va cloure de forma satisfactòria, encara que la ‘protagonista’ Escarp no es va personar a l’event. Un cop més, no va donar la cara.

Per altra banda, cap a les 23h es va realitzar un segon brindis durant el sopador popular setmanal que s’organitza al CSO La Carboneria, acollit per una vintena de persones més.

Un cop més, es van dir unes paraules sobre la recent absolució, i es va donar suport a la Verena, la tercera de les encausades que s’enfronta a una sentència en ferm de 5 anys de presó.

Sense justicia no hi ha pau!

--

Manifest llegit durant el brindis:

Aquests dos joves, veïns de l’Eixample, han hagut de suportar quasi 5 anys de llarga i crua espera; quasi 5 anys de temors dins del cos i somnis robats; quasi 5 anys de mentides institucionals i muntatges policials.

I és que el consistori municipal, l’Ajuntament de Barcelona, ha estat l’encarregat de dirigir tot aquest malson judicial; amb la regidora de prevenció i seguretat Assumpta Escarp al capdavant.

Però l’espera dels encausats no ha estat en solitari, doncs centenars de persones i col·lectius solidaris l’han acompanyat en aquest temps, d’una manera o altre, sempre oferint el seu suport.

El nostre barri, Sant Antoni, no ha estat una excepció. I per això estem totes aquí: per celebrar una victòria que és de totes nosaltres, per exigir que l’Ajuntament es retracti públicament per aquest intent destraler de callar la veu de les joves que lluitem contra l’especulació.

Volem que reconegui públicament que ha estat assetjant durant 56 mesos a una persona innocent. I volem que mai més no es torni a qüestionar el dret inalienable de les persones a la lliure circulació i manifestació.

De la mateixa manera, des d’aquí també volem exigir la immediata llibertat per la Verena, la tercera encausada del cas “forat de la vergonya”, i qui s’enfronta a una sentència de 5 anys de presó.

Sense justicia no hi ha pau!

Moltes gràcies per acudir a la cita, salut!