dissabte, 15 de maig del 2010

Surt en llibertat provisional Tamara Hernández, la jove anarquista acusada d’enviar una bomba a un alt càrrec de la Generalitat

L’Audiència Provincial de Barcelona ha decretat la llibertat provisional de Tamara Hernández, la jove anarquista acusada d’enviar una bomba al secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil de la Generalitat, Albert Batlle. La resolució –que rectifica la posició de la jutgessa d’instrucció número 25 de Barcelona, Elena Carasol,– no imposa cap fiança per a la noia que només té l’obligació de presentar-se a la comissaria de policia cada quinze dies.

Segons fonts pròximes al cas, en l’informe del pèrit independent aportat per la defensa es diu que la caixa que va rebre Batlle era simplement un artefacte amb una mica de pólvora treta de diversos petards de fira i que no podia explotar. Els fets van succeir l’octubre de l’any passat en el marc de la campanya que diversos col·lectius anarquistes van impulsar per aconseguir la llibertat d’Amadeu Casellas, i que el seu cas sortís a la llum pública.

(extret del diari "El triangle" versió digital, del 23/04/2010)