diumenge, 31 de desembre del 2006

Presentació de l'Assemblea

Qui som

L'Assemblea de Joves de Sant Antoni es le que el seu nom diu: un collectiu de joves veins (o ex-veins) de sant antoni que s'organitza de forma assamblearia.
Ens reunim un cop per setmana i prenem les decisions de forma horitzontal i per consens. Funcionem autonòmament i de forma autogestionada.
Volem potenciar una mentalitat critica al barri, i ser un punt de trobada i intercanvi, així com de reflexió i acció, entre joves del barri.
Volem donar resposta a les problemàtiques que ens afecten;(habitatge, oci, mon laboral, etc ...) així com realitzar i dinamitzar activitats lúdiques i culturals obertes a les veïnes i veïns.


Què fem

A l'Assemblea de Joves tenim molt clar que una dels nostres objectius és diamitzar el barri, en tots els sentits. D'aquesta manera, duem a terme diverses activitats culturals i d'oci, obertes al barri com per exemple: cicles de cinema; xerrades; exposicions; àpats populars; trobades de col·lectius del barri; col·loquis...
A més, des de fa anys, l'Assemblea de Joves de Sant Antoni participa amb ganes de les Festes Majors del barri, tot organitzant diverses activitats com ara: el Sopar Jove (anem pel 14è!); el correbars; el toreig de futbol tribut a Amunike; o el cercavila reivindicatiu.
Any rere any, també hem anat consolidant altres activitats com el Desconcert, un festival de tarda-vespre-nit que inclou dansa, teatre, activitats culturals catalanes, exposicions i concerts.
El Desconcert (del que ja s'han fet 9 edicions) es realitza el primer cap de setmana de juliol i, actualment, s'emmarca dins les festes d'estiu, una versió reduïda de festes majors a l'estiu que es ve organitzant entre diverses persones i col·lectius des de ara fa 3 anys.


Sumem esforços

Des de l'Assemblea de Joves creiem que per a fer barri cal treballar en xarxa amb la resta de col·lectius i entitats del barri. Per aquest motiu, tenim una relació oberta amb l'esplai Totikap, l'associació de veïns de Sant Antoni; Xarx@ntoni; el CSO la carboneria, la Universitat Lliure la Rimaia; l'Ateneu Layret; els Diables i Tabalers de Sant Antoni, entre d'altres.